5 Aralık 2010 Pazar



14.12.10
Gun basliyor ...  Jetlag saolsun  o yorgunluga ragmen  saat  7 de  ayaktaim. Aksam  ucak  8 ‘de , garantici oldugum icin  demektir  ki  4 bucuka  kadar  gezebilirim ( O ucak  bu arada  12:20 ‘de  kalkti J)) , neyse  bedava yemek yemis  olduk saolsun  LAN  HAVAYOLLARI )
Buyrun  fotograflar ile
  beraber  hizli bir  SAO PAULO  turuna ;

ILYAS AMCA ‘nin  dukkani ;  Yani  Sao Paulo ‘da  ilk ne yedin  diyeceksiniz , kiymali  borek  yedim abicim, Saulo ‘nun evinin  yakininda Lubnan  ‘li amcamin  yeri  varmis ,  kahvaltiyi orda  hallettik . Selami alan  birisi  olmasi  guzel , sonra  ogrendim ki Sau  Paulo ‘da cok Turk  varmis, nerde yokuz ki J



                                              Istambul  Halawisi  J   , kacirir miyim , evet  kaciririm :)



Saulo  Abi , saolsun evini acti  , adam  Izmir  hastasi ,  Portekizce ‘de  Izmir , Izmirna olarak  soyleniyormus. Hosuma  gitti  tabii  Izmir ‘i bu kadar iyi bilmesi, hatta  bahsederken  Istanbul’un  biraz da onune  gecirmesi.



Ve Brezilya ‘ya ozel  kiymali  borekli  kahvaltimizi  ettikten sonra  hizla tura  basladik . Saulo  CouchSurfing Sao Paulo moderatoru ve ogleden sonra  yeni sorfculere  tanitim  yemegi  verecekmis.
 Ilk durak  Japon Mahallesi . Japon  Mahallesi  denince  akla  hep  Amerika ‘dakiler  geliyor ama  ogrendigime  gore  Japonya  disindaki en  kalabalik  Japon  toplulugu  Sao Paulo ‘da  yasiyormus.  Metro ‘da  goreceksiniz  adim basi  Japon ‘a denk  geliorum ,ilkinde turist  sandim ama  baktim  hicbirinde  fotograf makinasi yok  , anladim ki bu iste bir is var ,sonra ogrendik isin aslini.



Evet  devam ediyoruz , Sao Paulo ‘nun en buyuk  katedrali , gercekten  etkileyici , umarim sizler de  etiklenmissinizdir , cekinmeyin  durmayin  etkilenin  bakalim J




Brezilya  oldukca zengin bir  ulke ama sanirim ulkeler  zenginlestikce  sokakta yasayan insanlarin sayisi  artiyor , ne  garip degil mi ?  Fotografta  goreceksiniz ,  evin! Onunde  bekleyen  kopekleri. Burasi  enteresan , aslinda devlet  sokakta  yasayan tum ihtiyac  sahiplerine  barinak  sagliyormus ama  barinaga kopekler  giremedigi icin  ,  evsizlerin buyuk cogunlugu  can yoldasini  birakmamak icin  sokakta  yasamaya devam ediyormus.



                                                                      Katedralin icinden  kareler ...




Katedralin arkasindaki  meydan  SAO PAULO SIFIR NOKTASI , sehrin  kalbi... Goruyorsunuz  2  saatte 10 yillik  Sao Paulo ‘lu oldum , cok yasa sen  CouchSurfing , lokal birisi ile  sehri  gezmek  cok fark ettiriyor.



                                                                        Ve  tabii ki  SAO  PAULO



                                         Portekizliler ‘in  Brezilya ‘da insa ettikleri  ilk  kilisenin  kopyasi



Kilisenin icinde  Bento Anchieta  kosesi , 30  yasindayken Portekiz ‘e yazdigi  mektup ile  Brezilya ‘nin  kuruldugunu bildiren kisi , tarihte  Brezilya  kelimesi ilk bu mektupla  geciyormus . Saulo’nun  gosterdigi de adamin  kemigi ...




Ilk defa  kakao agaci  goruyorum



Burasi da bir muze ,  su anda  Louire  Anderson ‘in bir sergisi  varmis , ben tanimazdim ama  Lou Reed ‘in esiymis , just a perfect day  bilirsiniz... Gordugunuz  yuvarlak masa sadece bir masa degil , bu masa  kanali  ve dirsekleriniz araciligi ile  muzik dinleyebiliyorsunuz. Masanin alt katinda  bir kemanve mekanik  bir aksam var , bir melodi tekrar ediyor, masada   dirsek koyma  yerleri  var,  dirsekleri buraya yerlestirip  elleriniz ile  kulaklarinizi kapattiginizda alt katta calan  melodiyi  dinleyebiliyorsunuz.




Izmirli adam  35 ‘i her yerde  bulur ama  bu 35  siradan bir 35  degil , benim  bugune  kadar  gordugum en guzel binalardan biri  Martinelli  Building ‘in  kapi  numarasi . Bu bina Brezilya ‘nin ilk  gokdeleni , 1908’ te tamamlanmis , ve tam 26 kat. Sadece  yuksekligi degil  , genisligi de binaya ayri bir  gorkem kazandiriyor . Binayi Guiseppe  Martinelli  insa ettirmis , ayni zamanda  mimari da kendisi . 14 kat olarak  baslamis insaat , sonra 26 kata  kadar varmis , herkes bina  coker deyince  26 katin  ustune  Martinelli  kendisine  ve binaya olan  guvenini gostermek icin ayrica bir de  ev insa etmis...




Martinelli'nin  evinin 26.kattan goruntusu



Martinelli  binasinin  tepesinden Sao Paulo  manzaralari








Bu arkadasin hikayesi ilginc , bahsettigim  Brezilya Japonlarin’dan , ama expat  , nerede  expat ? Tokyo J Tatile  gelmis  ve  kendi sehrinde  turist  gibi  geziyor , hosuma gitti...



SAO PAULO  CENTRAL PARK









Yilbasi hazirliklari baslamis


                                                                            
                                                                        Vittoria Guimares  Stadi, vakit yok  artik idare edin arkadaslar  Corinthians , Palmeiras , Santos   bir  baska sefere 

Couchsurfing Sao Paulo  yeni katilimcilar toplantisi



Ve  Sau Paulo  bitti , yaklasik  4 saat rotarla kalkan  ucustan  sonra Lima ‘dayim...
Ilk olarak  Machu Picchu ‘nun sapkasi , ilerleyen  zamanlarda  kendisini de fotograflayacagiz  umarim.




Lima ‘da da 4 saat suren  beklemenin ardindan  , Quito   yolundayim sonunda, yanilmiyorsam bu volkan Cotapaxhi , dunyanin  en yuksek  volkani  , manzara muh-te-sem !




Ve  bu  fotografi  cektikten  15 dk sonra bu cocuk Quito ‘ya iner ... Devami  cok  yakinda..........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder